yöresellezzetler
Erzincan Tulum Peyniri

Erzincan yöresine ait özel bir maya ile hazırlanan Erzincan Tulum Peyniri, Erzincan mutfağının meşhur peynirlerinden biridir. Tulum içerisine basılması ve tuzlanması peynirin daha uzun süre saklanabilmesi için kullanılan bir yöntemdir. Yüksek kalsiyum oranıyla kemikleri ve dişleri koruyan Erzincan tulum peyniri, Erzincan’da orijinaline uygun olarak üretilerek Peynirci Baba raflarındaki yerini alıyor.

Sosero Kahvaltılık Acuka

Biber salçası, domates salçası, acı biber salçası, ceviz, fıstık, fındık, bitkisel yağ ve baharat karışımının harmanlanmasıyla hazırlanan Sosero Kahvaltılık Acuka, bundan önce yediğiniz tüm acuka tatlarını zihninizden silecek. Lezzeti ve rengiyle farklılık yaratan Sosero Kahvaltılık Acuka. Bursa Gemlik’te bulunan Zeytin, Turşu ve Gurme Ürünler Fabrikamızda, her aşaması uzman kadro eşliğinde denetlenerek üretilmektedir.

Kolot Peyniri

Kolot Peyniri, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin meşhur yöresel peynirlerinden biridir. Kaşar peynirine göre daha yumuşak bir yapısı olan kolot peyniri, böldüğünüzde tel tel açılan ve etrafa süt kokusu yayan bir peynirdir. Taze tüketilince süt kokusunun daha iyi alınabildiği kolot peyniri, çoğunlukla kuymak yapımında kullanılmaktadır. Kuymağa tel tel yapısı ile lezzet katmaktadır.

Yöre Edremit Çizik Zeytin

Balıkesir Edremit Bölgesi’nden uzman ziraat mühendislerimizin gözetiminde toplanan yeşil zeytinler Bursa Gemlik’teki zeytin fabrikamızda iyice yıkandıktan sonra, çizme makinasından geçirilir. Çizilmiş olan zeytinlerdeki acılığı almak için zeytinler salamuraya yatırılır. Günde birkaç kez değişen salamura suyundan sonra, Edremit çizik yeşil zeytin hafif pembe rengi ve doğal lezzetiyle sofralara gelmeye hazırdır. Kendi salamura suyunda tazeliğini korumaktadır.

Yöre İzmir Tulum Peyniri

Ağızda dağılan, yarı sert yapıda ve gözenekli bir peynir olan İzmir Tulum Peyniri, ülkemizin en sevilen ve en lezzetli peynir çeşitlerinden biridir. Yöre İzmir Tulum Peyniri; Kaz Dağları’nın Kuzey ve Batı kesimlerinde yer alan yörelerden elde edilen inek sütünün Çanakkale Fabrikamızda işlenmesiyle elde edilmektedir. İzmir Tulum Peyniri, en az 120 gün olgunlaştırıldıktan sonra Peynirci Baba raflarında satılmaktadır.

Diyarbakır rgü Peyniri

Klasik mayalama ve peynir altı suyunun ayrıştırılmasından sonra saç örgüsü şeklinde örülen, belli bir olgunlaşma süresi beklemeden taze olarak tüketilen örgü peyniri; Diyarbakır yöresine ait sert bir peynir çeşididir. Kendine özgü saç örgüsü gibi şekle ve tel tel yapıya sahip olan, inek sütünden imal edilen örgü peyniri uzun ömürlü olması için tuzlu salamura suyunda bekletilmektedir. 

Yöre Doğal Sele Zeytin

Yöre Gemlik Doğal Sele Siyah Zeytin; zeytin hasat döneminin en sonunda siyah olgunluk derecesine ulaşmış ve kimyasal kullanılmaksızın yenilebilme olgunluğu kazandırılmış siyah zeytindir. Doğal selenin havuzlarda olgunlaştırılan zeytinlerden farkı; tuzun zeytinin kabuğunda kalması ve çekirdeğine işlememesidir. Bursa Gemlik’teki Zeytin Üretim Tesisimizde üretilen bu lezzet, daha az tuzlu bir zeytin çeşidi olarak yoğun ilgi görmektedir.

Yeşil Akçaabat Tereyağı

Saf süt kremasının Kocaeli Kartepe Süt ve Süt Ürünleri Fabrikamızda geleneksel yöntemlerle işlenmesiyle elde edilen Yeşil Akçaabat Tereyağı çeşitlerimiz, en az %80 süt yağı içerir. Mutfaklarınızda tazeliğiyle bir daha vazgeçemeyeceğiniz bir lezzet olan Yeşil Akçaabat kahvaltılık ve yemeklik tereyağı çeşitlerimiz, hafif kokusu ile hem kahvaltılarda hem de yemeklerde tercih edilmektedir.

Trabzon Tel Peyniri

Tel peyniri, içeriğinde bulunan yüksek protein oranı ile besleyici özelliği bulunan sağlıklı bir süt ürünüdür. Karadeniz Bölgesi’nden Türk mutfağına armağan olan kuymağın ana maddesi Trabzon tel peyniridir. Kahvaltılık gıda sektörünün önde gelen markalarından Yöre, Trabzon Tam Yağlı Tuzsuz Tel Peyniri ürünü ile Karadeniz’in geleneksel lezzetini sofralarınıza getiriyor.