Boşnak Tatlısı


Kaç Kişilik
Kişilik
Hazırlanma Süresi
dakika
Pişirme Süresi
dakika

Malzemeler:

250 gr tereyağı
5 yumurta sarısı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tutam tuz
Aldığı kadar un

İç harcı:
2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
150 gr ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın

Şerbeti:
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
 

Hazırlanışı:

Eritilip soğutulmuş tereyağı ve diğer hamur malzemelerini yoğurun. Un miktarını hamuru yoğururken azar azar ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Boşnak tatlısının püf noktası, hamurun en az yarım saat yoğurulmasıdır. Ele yapışmayacak kıvama geldiğinde, hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle şekil verin. Hamura şekil verirken çatlamıyorsa hamur uygun kıvama gelmiş demektir. Elinizle şekil verdiğiniz hamurun içine, iç harcından bir tatlı kaşığı yerleştirerek kapatın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin ve kurabiyelerin üzerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede kızarıncaya dek pişirin. Şerbet kaynayınca şerbete1 dilim limon ekleyerek kapatın. Ilık şerbeti, sıcak kurabiyelerin üzerine gezdirin. Afiyet olsun.