Domatesli Peynirli Hamur Kızartması


Kaç Kişilik
Kişilik
Hazırlanma Süresi
dakika
Pişirme Süresi
dakika

MALZEMELER

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 tutam tuz

İçi İçin:

  • Beyaz peynir
  • Domates

YAPILIŞI

Bir kaba unu, tuzu ve mayayı koyup karıştırın. Üzerine azar azar ılık suyu ilave edip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamuru streç film ile kapatıp 30-40 dakika mayalandırın. Mayalanan hamuru iki eşit parçaya bölelim ve eşit boyutlarda açın. Açtığınız hamurlardan birinin üzerine peynir ve dilimlenmiş domatesleri ekleyin. Diğer hamuru üzerine kapatıp bir bardak yardımı ile hamuru kesin. Kızgın yağda hamurların her yerini çevirerek kızartın.