Hem Pratik Hem Lezzetli: Çıtır Yumurta


Kaç Kişilik
2 Kişilik
Hazırlanma Süresi
5 dakika
Pişirme Süresi
10 dakika

Malzemeler

4 adet yumurta (1 tanesi kesede çırpılacak)

1 su bardağı un (bulamak için)

1 yemek kaşığı üzüm sirkesi

1 tatlı kaşığı tuz

2 dal taze biberiye

1 su bardağı ekmek kırıntısı

2 litre su (kaynatmak için)

 

Hazırlanışı:

Derin bir tencerenin içerisinde su koyun ve kaynatın.

Kaynayan suyun içerisine sirke ve tuzu ekleyin.

Tenceredeki suyu kaşık yardımıyla karıştırın ve bir girdap oluşturun.

Yumurtalardan birini kaseye kırın ve girdap oluşturduğunuz suyun içerisine yavaşça bırakın.

Yaklaşık 3 dakika kadar pişirin ve suyunu süzdürerek tencereden alın.

Pişirdiğiniz poşe yumurtayı önce una bulayın sonra bir adet çırptığınız yumurtaya bulayın.

Son olarak taze biberiye ile ekmek kırıntılarını bir kasede karıştırın. Un ve yumurtaya buladığınız poşe yumurtaları ekmek kırıntısına bulayın ve yağda 2 dakika arkalı önlü altın rengi olacak şekilde kızartın.

Sıcak olarak servis edin, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.