İki Efsane Lezzet Birleşti: Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı


Kaç Kişilik
Kişilik
Hazırlanma Süresi
dakika
Pişirme Süresi
dakika

Malzemeler:

  • 1 paket Kemalpaşa tatlısı (25 adet)
  • Tatlıyı üzerindeki tarife göre pişirmek için şeker ve su
  • 5 su bardağı süt
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya

 

Hazırlanışı:

Kemalpaşa tatlısı üzerindeki tarifte yazan şerbet içerisine atılarak pişirilir. Pişen tatlılar kaşıkla tek tek alınarak, dikdörtgen bir kaba ya da servis yapmak istediğiniz kaba dizilir ve soğumaya bırakılır. Ayrı bir yerde nişasta, un, şeker ve Hindistan cevizi karıştırılarak üzerine süt eklenir. Orta hararetli ateşte karıştırılarak pişirilir. Muhallebi koyulaşınca vanilya eklenir ve ocağın altı kapatılır.

 

Soğuyan tatlıların üzerine muhallebi sıcak olarak dökülür. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra buzdolabında dinlendirilir. İyice soğuyan muhallebili kemalpaşa tatlısı dilimlenir ve üzerine Hindistan cevizi veya fıstık serpilerek servis yapılır. Afiyet olsun.