Kuru Domatesli, Peynirli Kiş


Kaç Kişilik
56 Kişilik
Hazırlanma Süresi
15 dakika
Pişirme Süresi
15 dakika

Değişik ve pratik bir atıştırmalık hazırlamak isteyenleri buraya alalım. İşte karşınızda lezzeti dilden dile dolaşacak, malzemesi bol, çocukların da bayılacağı bir tarif: Kuru domatesli, peynirli kiş! Kendisi çayın yakın arkadaşı, ayranın yoldaşı, bizim de favorimiz olur. Afiyet olsun.

Malzeme listesi

  • 2 su bardağı dolusu un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 125 gr soğuk tereyağı
  • 6-8 yemek kaşığı soğuk su

Üzeri için;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket süt kreması (200 gr)
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
  • Yarım su bardağı rendelenmiş taze kaşar
  • 10-15 adet kuru domates
  • Dilimli zeytin

Un ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Soğuk tereyağını küçük parçalar halinde una ilave edin. Üzerine 6 yemek kaşığı soğuk su ekleyip ele yapışmayan bir kıvama gelinceye kadar yoğurun. Hazırlanan hamuru buzdolabında bir saat kadar beklettikten sonra 25-28 cm boyundaki yağlanmış kelepçeli kalıba, kenarları ortasından yüksekte kalacak şekilde yayın.

Sosu hazırlamak için yumurtaları derin bir kaba kırıp üzerine süt ve hazır süt kreması ekleyerek çatal yardımıyla çırpın. Karışıma un, rendelenmiş peynir, küp küp doğranmış konserve kuru domatesler, dilimli zeytin ve kuru fesleğeni de ekleyip bir kenara alın.

Kalıptaki hamuru çatalla delerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Peynirli harcı hamurun üzerine yaydıktan sonra kişi 15-20 dakika daha pişirip sıcak olarak dilimleyerek servis edebilirsiniz.