İngiltere Kahvaltı Kültürü


Kahvaltı her insan için önemli bir öğün. Birçok doktor kahvaltı yapmanın gün içinde insan için ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu defalarca anlatıyor. Hal bu olsa da her ülke için yemek kültürü oldukça değişik. Bazı ülkelerde kahvaltı yalnızca mısır gevreği ile yapılıyor olsa da bazı ülkelerde kahvaltı son derece önemli.

Kahvaltıya en fazla önem veren ülkelerden birisi İngiltere demek mümkün; birçok İngiliz kahvaltı yapmadan evden çıkmaz. Birçoğu akşam yemek yemeyi es geçebilir ancak kahvaltı, brunch gibi detaylar İngilizlerin hayatında oldukça önemli bir yere sahip.

Geleneksel İngiliz kahvaltısı yakından incelenirse;

  • Tereyağında yumurta,
  • Kızarmış mantar,
  • Pastırma,
  • Sosis,
  • Domates,
  • Fasulye,
  • Kızarmış ekmek gibi birçok ürün göreceksiniz.

Genel olarak protein ağırlıklı olan yemeklerinde kızartma unsuru ön plandadır ancak bütün bu kızartma işlemleri tereyağı ile yapılır. İngilizler kahvaltılarının yanında; sütlü çay içmeyi severler buna ek olarak bazıları kremalı çayı da tercih eder.

Bal gibi ürünler fazla yer almasa da portakal reçeli İngilizler için oldukça önemli bir kahvaltı ögesidir. Kızarmış ekmek ile bu reçeli tükettikleri sıkça görülür. Ana kahvaltı öğelerine ek olarak bazıları mısır gevreği de yerler ancak bu her zaman yapılan bir tercih değildir.

Birçok kişi kahvaltıda yenen fasulyeyi duyunca İngiliz kahvaltısını farklı görmektedir. Bilinen bir fasulye yemeği gibi olmayan bu yiyecek tatlıdır.