Kaymaklı Ekmek Kadayıfı


Kaç Kişilik
4 Kişilik
Hazırlanma Süresi
15 dakika
Pişirme Süresi
20 dakika

Malzemeler
•    1 paket ekmek kadayıfı
•    5 su bardağı su

•    Manda kaymağı

Şerbeti İçin
•    5 su bardağı şeker
•    5 su bardağı su
•    1/2 limon suyu

Yapılışı
Hazır ekmek kadayıfını geniş bir tepsiye yerleştirin. Üzerine 5 su bardağı kaynamış suyu gezdirip, bir mutfak bezi örterek 20 dakika bekletin. Yumuşayınca, fazla suyunu bastırarak alın. Toz şeker, su ve limon suyunu kaynatıp şerbeti hazırlayalım. Islatılmış ekmeklerin üzerine şerbeti dökün. Tepsiyi ocağa yerleştirip, kısık ateşte kenarlardaki şerbetinden kaşıkla alıp üzerine dökerek pişirin. Ekmekler renk değiştirip, suyunu çekince ocaktan alın. Pişen kadayıfı enlemesine bıçakla ikiye kesip üzerine kaymak yayın. Diğer kadayıfı da üzerine kapattıktan sonra kaymak ve toz antep fıstığı ile süsleyerek servis edin.