Kebap Lezzetinde Bir Börek: Kıymalı Patlıcanlı Börek


Kaç Kişilik
6 Kişilik
Hazırlanma Süresi
20 dakika
Pişirme Süresi
20 dakika

Malzemeler

  • 3 adet yufka

İç malzemesi

  • 250 gram dana kıyma
  • 2 adet orta boy kuru soğan
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet patlıcan
  • 3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sos malzemesi

  • 50 gram eritilmiş tereyağı
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı su

Hazırlanışı:

Böreğin iç malzemesini hazırlamak için bir tavada kıymayı sıvıyağda birkaç dakika kavurun. Kıymanın rengi dönünce ince ince doğradığınız kuru soğanları ve sivri biberleri ekleyin. Soğanlar diriliğini kaybedene kadar kavurun. Salça ve baharatları ekleyin. Salça kavrulunca ocağı kapatın. Tuzunu atıp karıştırın. Börek içini serin bir yerde soğumaya bırakın.

Ayrı bir kızartma tenceresinde zebra şeklinde keserek, küp küp doğradığınız patlıcanları kızartın, soğuduktan sonra kıymalı harca ekleyip karıştırın.

Sos için de bir kâsede yumurtayı çırpın, eritilmiş ılık tereyağını ve suyu ekleyin, karıştırın.

Böreği yapacağınız tepsiye; bir yufkayı düzgünce yayın. Sostan birkaç yemek kaşığı alarak yufkanın üzerine eşitçe dökün. İkinci yufkayı yağlanmış yufkanın üzerini kaplayacak şekilde örtün. İkinci yufkayı serdikten sonra iç harcı yayın. Sonra kalan yufka ile böreğinizi kapatın.

Kalan sosu fırça yardımıyla böreğin üzerine sürün. Arzu ederseniz böreklerin üzerine çörekotu veya susam serperek fırına verebilirsiniz. 180 dereceye ayarladığınız fırında böreklerin altı ve üstü kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.